Esittely

Eräreitistö sijaitsee nimensä mukaisesti Marttilan Korvessa. Se kulkee lähes erämaisessa maastossa karujen soiden ja metsäsaarekkeiden mosaiikkimaisessa maisemassa. Täällä kulkija voi kohdata luonnon ihmeet kaikin aistein ja kaikkina vuodenaikoina. Lähtöpaikat reitistölle ovat Heikolan Huhtaanmajalla ja Palaisten uimarannalla. Syksyksi 2000 valmistuva osuus käsittää 5/6/11 km:n reittivaihtoehdot. Vuoden 2019 lopulla valmistui Onnenperän reitillä uusi pitkospuupolku välillä Huhtaamäki – Ryyppykallio – Mäyrämäki. Miksi siis lähteä Korpea kauemmas samoamaan? Reitti on hyvin merkitty, joten et varmasti samotessasi pääse eksymään, vaikka olisit yksinkin liikkeellä.

Reitin varrelta löydät merkkejä jääkaudesta, voit yöpyä laavussa, nähdä maakotkan liitelevän taivaalla tai levähtää ikipetäjän kainalossa. Aina uudet ja yllättävät luontokokemukset odottavat sinua. Halutessasi voit myös vuokrata tilavan Huhtaanmajan sauna-, kokous- tai virkistyskäyttöön.
Kenelle eräreitistö on suunnattu?
– koululaisille
– retkeilijöille
– kuntoilijoille
– luontoharrastajille
– vaeltajille
– kaikille kulkijoille

Marttila sijaitsee 10 –tien varrella; Turusta ja Salosta ehdit eräreitistölle noin puolessa tunnissa, ja Helsingistäkin matka taittuu parissa tunnissa.